שיווק בוואטסאפ: המדריך המלא איך לקדם את העסק בעזרת האפליקציה

לא מזמן לערב אחד ויחיד קרס הWhatsApp, אתם זוכרים את זה? סביר להניח שכן. וואטסאפ כבר מזמן הפכה להיות בסיס התקשורת שלנו בעולם והפכה למערכת יותר חשובה ודומיננטית מאינסטגרם או פייסבוק. אחד היתרונות הבולטים בה על שאר הרשתות היא כמובן הוא הפרטיות, בנוסף גם העובדה כי ניתן להשתמש בה גם כרשת חברתית וגם כדרך תקשורת מהירה ונוחה, וכמובן כמו שכל רשת, כאמצעי לקידום העסק בעזרת שיווק בוואטסאפ.

למרות שמבחינת נהלים יש התנגדות לפרסום ושיווק בוואטאפ ישנן כמה דרכים לעקוף את האיסור ולהשתמש בפלטפורמה הפופולרית ליצירת קשר ישיר עם קהל לקוחות פוטנציאלי רחב. אז בואו ללמוד במאמר הבא איך לעשות את זה נכון. 

ההבדל בין וואטסאפ עסקי לוואטסאפ פרטי –

כאשר פייסבוק רכשה את וואטסאפ אי שם בשנת 2014, היא הוסיפה לאפליקציה את האפשרות המדהימה של וואטסאפ עסקי (Business). האפליקציה מוצעת בחינם ומאפשרת שימוש בכלים שאינם נגישים בווטאסאפ הפרטי על מנת לשמור על תקשורת וקשר רציפים בין בית העסק ללקוחות. אחד ההבדלים הקיימים בוואטסאפ העסקי הוא האפשרות ליצירת פרופיל עסקי, מערכת של מענה אוטומטית, אפשרות לתשובות מהירות, איסוף נתונים סטטיסטים ועוד. כל זה מתווסף כמובן לאפשרויות קידום ושיווק בוואטסאפ שכבר היו קיימות כמו רשימות תפוצה, יצירת קבוצות מרובות משתמשים, יצירת קבוצות בהם רק המנהל מפרסם, אופציית web של חיבור האפליקציה למחשב וכו’.

שיווק בוואטסאפ בעזרת שימוש במערכת העסקית –

בוואטסאפ ביזנס הרבה יותר פשוט לייצר רשימת לקוחות אליהם נוכל לדוור את התכנים השיווקים בצורה ישירה, בין אם מדובר בניוזלטרים, בתמונות, בפרסומות מוכנות, בהודעות מוכנות ועוד. חשוב להקפיד לא להציף בתכנים שיווקיפ ובפרסומות, יש לתת ללקוחות ערך מוסף עם עצם הפנייה בוואטסאפ על מנת לשמור אותם כלקוחות פעילים ולוודא שלא יעזבו את הקבוצות \ רשימות התפוצה שלנו. 

אז איך משתמשים נכון באפליקצית WhatsApp כדי לפרסם עסק? 

  • יוצרים רשימת תפוצה: שיווק בוואטסאפ עצמה מתחיל ברשימת תפוצה ללקחות. הרשימה מוגבלת עד ל250 משתמשים בלבד וההודעות מתקבלות כהודעות אישיות. מומלץ בניסוח ההודעה להתייחס לזה ולנצל את הפנייה האישית כבסיס ל’הזדמנויות מיוחדות’.  
  • אפשרות כפתור מעבר לוואטסאפ באתר או בדף העסקי: הדרך המהירה בקליק אחד בין התענינות כללית בפרסום שלכם – לשיחה בוואטסאפ. מפה נשאר רק לסגור את הלקוח שכן הוא בשנייה כבר איתכם על הקו.
  • כפתור שיתוף תוכן לוואטסאפ: הוסיפו באתר ובדף כפתור שיתוף המאפשר לאנשים לשתף את התוכן שלכם עם חבריהם בוואטסאפ.
  • פרסום ושיווק בקבוצות: הפרסום בקבוצות צריך להיות מתון ובטעם טוב, זכרו שכל אחד יכול לעזוב את הקבוצה בכל עת, אליכם לתת לחברים בקבוצה ערך מוסף על עצם היותם בקבוצה ולפנות אליהם בצורה נכונה שלא תעורר אנטגוניזם.

התנהלות בקבוצות – הדרך לשווק בצורה כיפית ואקטיבית:

רעיון נחמד שעובד מעולה כאמצעי שיווק בוואטסאפ הוא פעילויות, תחרויות וחידונים בקבוצות. אם עושים הגרלה שכל מי שמצלם או מעלה משהו מקבל מתנה\ הנחה, ומעודדים במקביל את חברי הקבוצה לצרף ולשתף עם עוד חברים, נוצר מצב של מקסימום חשיפה לקהל פוטנציאלי. ככה נוצר מצב שגם מי שלא זכה כבר פיתח רצון למוצר או השירות שלכם מה שמעלה משמעותית את הסיכוי שירכוש מכם, במיוחד אם קיבל שובר הנחה סימלי על ההשתתפות.

לדוגמא: חנות צעצועים ויצירה פתחה קבוצה בה אנשים שהזמינו חבילת יצירה לילדים יכולים לשתף רעיונות שהם עשו, לאחר תקופה קצרה שהשיתופים רצו הם פרסמו תחרות בה מי שיעלה את הפעילות המקורית ביותר מהחומרים שבחבילה יקבל חבילה “משלימה” גדולה יותר במתנה. כמו כן מי שמזמין חברים לקבוצה מקבל הנחות להזמנה הבאה וכו’. כיוון שקהל הלקוחות כבר היה בתוך התחרות ובהתלהבות מהשיתופים והרעיונות, רבים ביצעו הזמנה שנייה ורכשו את החבילה הגדולה והיקרה יותר למרות שלא זכו בתחרות. כך החנות לא רק ששמרה על קשר רציף עם קהל הלקוחות, הם הוסיפו לעצמם קהל פוטנציאלי חדש וביצעו מכירה שנייה נוספת לחלק גדול מן הקהל על בסיס “מוצר משלים”. הכול נעשה באווירה כיפית ונעימה וכך החנות שמרה על רצף מכירות גבוה במיוחד. 

כמו שציינו, בגלל שבוואטסאפ יש דרישה לאישור מתמשך מצד הלקוחות להישאר איתנו בשיח רציף, עלינו לתת להם ערך מוסיף למוצר\ השירות אותו אנו מציעים וכאן בדיוק נכנסות לעניין הפעילויות וההגרלות השונות. יש להתייחס לוואטסאפ כמרחב שיווקי לכל דבר אך לנהוג בו ביתר זהירות והתחשבות בקהל הלקוחות.

שיתוף:

פוסטים נוספים

רוצים לפרוץ בעסק?
קבלו מאיתנו הצעת מחיר